ISO სტანდარტები ( ISO 22000, ISO 9001, FSSC 22000, HACCP)

   ISO 220000 - არის სტანდარტი, რომელიშიც წარმოდგენილია სურსათის უვნებლობის მართვის სისტემის მოთხოვნები სასურსათო ჯაჭვში მონაწილე ორგანიზაციებისათვის.

 

          ISO 9001 - ხარისხის მართის სისტემის დანერგვა მწარმოებლის სტრატეგიული გადაწყვეტილებაა. ის მისი ეფექტურობის ჩამოყალიბების, დანერგვის და გაუმჯობესების დროს პროცედურული მიდგომის გამოყენებას წაახალისებს. რაც თავის მხრივ, ზრდის მომხმარებლის კმაყოფილებას.

 

      FSSC 22000 - FSSC სქეიმის ამჟამად შემუშავებული ტექნიკური მახასითებლებიდან მხოლოდ გადამამუშავებელ საწარმოებს შეუძლიათ ამ სქემის გამოყენება. იმ კომპანიებს, რომლებსაც აწარმოებენ ამ ამუშავებენ მალფუწებად მცენარეულ ან ცხოველურ პროდუქტებს.

 

               HACCP ( Hazard Analysis And Critical Control Point)  სისტემა,   გამოიყენება სურსათის წარმოებაში სურსათის უვნებლობის უზრუნველსაყოფად, პოტენციური საფრთხეების იდენტიფიკაციის მიზნით, რათა აღმოიფხვრას ან მინიმუმამდე იქნეს დაყვანილი ყველა პოტენციური საფრთხის წარმოშობის რისკი იმ მნიშვნელოვან ეტაპზე, რომელსაც  ვუწოდებთ კრიტიკულ წერტილს. სისტემა გამოიყენება სურსათის წარმოებისა და მომზადების ნებისმიერ ეტაპზე.